Kasteel van Portes

Spread the love

Vanop ons terras zie je links het Kasteel van Aujac en rechts zie je in de verte het Kasteel van Portes.

Bijgenaamd het Schip van de Cevennes vanwege zijn spectaculaire stenen boeg en uniek in Europa, is het Kasteel van Portes een geklasseerd historisch monument dat kijkt over het oude pad Regordane dat de kruisvaarders gebruikten bij hun tocht naar het Heilige Land.

Het is een echte toegangspoort tot de Hautes-Cevennen aan de voet van de Mont Lozère. Het ligt aan de rand van het Parc National des Cévennes. In juni 2011 werd Chateau de Portes geklasseerd als werelderfgoed en het trotseert meer dan 10 eeuwen geschiedenis.

Best even openingsuren checken vooraleer u er naar toe gaat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*