Arles en het stille strand van Piémanson: Een dag vol ontdekkingen

De arena van Arles, een indrukwekkend Romeins amfitheater, gelegen in het hart van de stad Arles, Frankrijk. Dit historische monument is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn goed bewaarde architectuur en rijke geschiedenis.
De arena van Arles, een goed bewaard Romeins amfitheater in het centrum van Arles
Spread the love

Vandaag hebben we een geweldige daguitstap gemaakt naar Arles, een prachtige stad in het hart van de Provence. We zijn begonnen met een wandeling door de sfeervolle straatjes, waar de kleurrijke huizen ons herinnerden aan de schilderijen van Van Gogh. De historische bezienswaardigheden, zoals het Romeins amfitheater en de indrukwekkende Saint-Trophimekerk, waren absoluut een hoogtepunt van onze trip.

Na het verkennen van de stad, hebben we de auto gepakt en zijn we doorgereden naar Plage du Piémanson, een verborgen pareltje aan de Camargue-kust. Dit prachtige, bijna ongerepte strand strekt zich uit over bijna 6 kilometer achter mooie zandduinen. Het is een heerlijk rustige plek om te ontspannen, zonder horeca of winkels in de buurt. Alleen een EHBO-post houdt in het seizoen toezicht op de badgasten in een beperkt gebied.

We hebben genoten van een heerlijke picknick op het strand en een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Ondanks de afwezigheid van faciliteiten, was het een idyllische plek om te vertoeven.

Al met al was het een perfecte dag vol cultuur en natuur, en we kijken ernaar uit om meer stadjes en stranden in de omgeving te verkennen!