Lekker eten aan de oever van de Cèze in Bordezac (net bij Bessèges)

Spread the love

​Woensdagavond voor de eerste keer gaan eten in Guinguette de la Lecque in Bordezac. Je hebt de keuze uit 2 menu’s: 17 en 19 euro. Weinig geld dus mijn verwachtingen lagen (héél onterecht opnieuw) niet hoog.

Iedereen start met een slaatje, brood en paté van het huis. Tja, ik kan echt enthousiast worden over een lekker vers slaatje met een super vinaigrette en ik had er echt alle redenen voor. Super gestart! 🙂

Als voorgerecht heb ik een trio van gamba’s genomen en als hoofdgerecht een kippenbrochetje met frietjes. Ook de frisdranken die normaalgezien aan de dure kant zijn hier in het Zuiden vallen mee van prijs. Voor een Cola Zero van 33ccl betaalde ik 2,5 euro.

Ook de locatie viel in de smaak van onze gasten (we hadden Nederlandse familie mee uitgenodigd) en van ons! De guingette ligt aan de oever van de Cèze, heel rustig gelegen met een prachtig uitzicht. Wij kwamen aan om 19:30 maar ik raad wel aan om iets vroeger te gaan zodat je een tafeltje kan nemen naast het water. Die tafels kan je jammer genoeg niet reserveren maar kan je ze ongelijk geven? 🙂

Lukt het niet een tafeltje te bemachtigen aan het water dan zijn de andere plaatsen best ok. Wat we ook op prijs stelden was dat bijna alle tafels rond waren. Leuk want we waren met 6 en zo praatten we allemaal tegen elkaar.

En inderdaad soms lijkt het niet meer dan logisch maar toch wil ik hier even benadrukken dat in de Guingette de la Lecque weten ze echt wat het woord “service” betekent.
Volgende week gaan we er terug eten. 🙂

Reserveer op het nummer: 00 33 4 66 25 18 99.