Daguitstap in Balazuc

Spread the love

“Er wordt gezegd dat Balazuc één van de mooiste dorpjes van niet alleen de Ardèche, maar van heel Frankrijk is. Het behoort in elk geval tot de benoemde 100 mooiste dorpjes van het land. Het dorp heeft zijn ligging mee, midden in een groene vallei. Ook de smalle kassei steegjes met onverwachte bochten, trappen en stenen bogen in het straatbeeld en de huizen versierd met prachtige bloemen dragen bij aan het charmante uitzicht van het dorp. Het dorp is centraal gelegen en vooral in de zomer drukbezocht. Balazuc heeft ook nog eens een prachtig zandstrand aan de rivier de Ardèche waarin heerlijk gezwommen kan worden.” Dit kan je lezen op de site https://www.ardechefriends.com/dorpjes-en-steden/balazuc/.

En ik kan niet meer dan beamen! Balazuc is prachtig en zeker de moeite waarde om vanuit Maison de l’Harbous te bezoeken!