Tips om je barbecue te kuisen!

Spread the love

Vorige week was ik in Aujac en de barbecue werd natuurlijk weer veel gebruikt? Het was er ook alweer het ideale weer voor. Bij het zoeken naar de ideale tips om onze rooster te kuisen kwam ik deze tegen (bron: https://www.barbecook.com/nl/grillspiration/tips-tricks/maintenance)–tips-your-barbecue-grill/ )


Tip 1
Na het grillen draai je het rooster in een krant. Maak de krant nat en de volgende dag kun je het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.

Tip 2
Het barbecuerooster schoonmaken gaat erg makkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alles vliegt eraf!

Tip 3
Neem voor het bakken een halve citroen en wrijf hiermee het rooster in. Wrijf met een stalen borstel het rooster schoon. Ga hierna nogmaals met de citroen over het rooster. Hierdoor zal het vlees niet aan het rooster kleven. Na het bakken doe je weer hetzelfde en je rooster is klaar voor de volgende bbq.

Tip 4
Een barbecuerooster kun je ook gemakkelijk schoonmaken door het in een vuilniszak te stoppen. Leg de zak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er een ketel kokend water bij. Bind daarna de zak dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag kun je het rooster moeiteloos schoonwrijven met een borstel.

Tip 5
Als je het rooster na het barbecueën in het gras legt, dan kun je het vuil er de volgende dag gewoon met een keukenrol afhalen.

Tip 6
Je kunt het barbecuerooster ook gewoon niet schoonmaken. Als je de barbecue de volgende keer net hebt aangestoken, komen de vlammen mooi naar boven. Als je het rooster dan voorzichtig even schoonmaakt met een borstel, is het opnieuw klaar voor gebruik!

Tip 7
Wrijf voor het barbecueën het rooster in met wat olijfolie. Na het grillen gewoon met een nat sponsje het vuil eraf wrijven, zonder moeite.

Tip 8
Het rooster proper maken kan je doen door het onder te dompelen in warm water met een beetje javel. Dit tast het rooster niet aan en alles weekt er vlot vanaf.

Tip 9
Laat nooit een rooster waar niets op ligt, liggen op een warme barbecue (dus ook niet bij het opstarten). Door de enorme hitte kan dit de laspunten van je rooster doen breken. Wanneer er een massa (bvb. vlees) op het rooster ligt, dan absorbeert die de hitte en is er geen gevaar meer op een breuk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*