Beleef Ruoms: van markt tot geschiedenis

Drukke straat in Ruoms, Frankrijk, met mensen die langs kraampjes met luifels wandelen op een zonnige dag.
De zonovergoten hoofdstraat van Ruoms bruist van het leven op een warme zomerdag, waar zowel inwoners als toeristen genieten van de levendige sfeer.
Spread the love

Ruoms, gelegen aan de oevers van de Ardèche-rivier, biedt een rijke middeleeuwse geschiedenis en een charmant oud centrum, omringd door oude stadsmuren. Wandel door de koele, schaduwrijke steegjes en geniet van de levendige winkelstraat met cafés, restaurants en lokale winkels.

Verken de spectaculaire toeristische route Defilés de Ruoms, uitgehouwen in kalksteenkliffen, of ontspan op het kiezelstrand van Ruoms. Avonturiers kunnen fietsen op de Via Ardèche, terwijl wijnliefhebbers genieten van interactieve wijntours bij Neovinum. Gezinnen kunnen deelnemen aan een levensgrote schattenjacht in de historische straten.

Ruoms is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis, buitenactiviteiten en lokale cultuur.