Dagje Avignon

Avignon-vakantiewoning-zuidfrankrijk-aujac
Spread the love

Sommigen noemen Avignon ook wel eens het Rome van Frankrijk. Volgens onze GPS was het maar 106 km. We zijn rond 09:00 vertrokken en via kleine baantjes naar Avignon gereden. Neen, we hebben opzettelijk niet de grote baan gevolgd maar een beetje sightseeing gedaan. We waren per slot van rekening op daguitstap! 🙂

Avignon werd in 1309 de verblijfplaats van de pausen, tijdens hun ballingschap uit Rome. Deze duurde tot 1376. Paus Benedictus XII en paus Clemens VI lieten het paleis tussen 1335 en 1352 bouwen op een uitstekende rots boven de Rhône. Toen de Paus terugkeerde naar Rome bleef het schisma echter bestaan.

Het Palais des Papes is een prachtig gebouw en zeker de moeite om te bezoeken. Naast enkele andere klassiekers zoals de Pont d’Avignon is Avignon is deze stad ook gewoon leuk om te winkelen, een stukje te gaan eten in een van de super leuke restaurantjes. Wij hebben een “tarte salée” gegeten in Savita, een leuk restaurantje op de Place des Corps Saints. Samen waren we nog geen 16 euro kwijt voor 2 heerlijke quiches en een fles spuitwater van 1 liter.

Parking: we hebben ons geparkeerd op de gratis parking Relais – ÃŽle Piot. Van daaruit kan je gratis met de bus naar Porte De L’oulle. Je bent dan direct in het centrum. Maar eigenlijk hoef je deze bus helemaal niet te nemen want te voet ben je zo in het centrum. Wees wel op tijd. Wij waren er om 11:00 en hadden nog veel plek maar toen we in de namiddag terugkeerden stond de parking vol.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*